Tutustu Kitaran alkeiskurssiin!

Tein Kitaran alkeiden kolmiosaisen sarjan joka valmistui 2021! Kurssi on tarkoitettu aivan aloittelijoille ja se toimii hyvin mm. seniori-ikäisille. Kurssin pohjana oli pilottikurssi, joka alkoi 07/2020 ja saatujen kokemuksen avulla kehitin pedagogisesti erinomaisesti toimivan kokonaisuuden, jonka avulla pystyy oppimaan kitaralla säestämista. Tässä videossa pääset kurkkaamaan miltä kurssit näyttävät. Esittelen tässä Kurssikokonaisuutta 1 & 2, mutta kursseja voi ostaa myös erikseen Askmusic.fi-sivustolta.

Miten soittaa lusikoita?

Etäopiskelukeväänä 2020 aloin tekemään oppilailleni kouluun erilaisia opetusvideoita. Mietin, mitä "soittimia" löytyy joka kodista, joilla voisi oikeasti musisoida? Ensin löytyi kaikenlaiset shakerit eli itsetehdyt rytmimunat. Sitten löysin lusikat ja hurahdin täysin niiden maailmaan. Niillä pystyy soittamaan vaikka mitä! Videot lähtivät leviämään musiikinopettajien toimesta ympäri maata ja kaikenikäiset ovat innostuneet lusikoiden soittamisesta. Kokeile sinäkin : ) Se on on hauskaa!

MITEN SOITTAA LUSIKOITA?


Live - Hymyn takana (Behind The Smile)

Hymyn takana löytyy levyltä Vaeltajan tie (2014). Tässä live-tallenne Espoon Laaksolahden kappelin Laulu & laulun tarina konserttisarjassa 28.4.2016. Tiina Ask & Hannes Asikainen.

Live - Hiljaa kuin keinuen (Swing Low)

Haastattelu Radio Jyväskylässä

"Vaeltajan Tie" viikon levynä

Radio Dein Viikon levyn kooste lauantailta 24.1.2015. Sisältää näytteet myös lauluista Valoa nään (I saw the light), Missä viivyt, Taivaaseen (I'll fly away).  

Musiikkivideo: Tule tanssitaan (Come Let's Dance)

Tule tanssitaan (3:37)

säv. & san. Tiina Asikainen
sov. Hannes Asikainen
Äänitys: Tapani Vaahervaara/Willowcape Oy
Miksaus: Esko Turpeinen/Moonstone Productions
Masterointi: Risto Ronkainen/RR-masterointi
Tuotanto: Aki Liukko/Aape Oy 2014
ISRC FI-GCV-14-00010

Musiikkivideo: Ei oo muuta kuin Jeesus (Denomination Blues)


Alkuperäisessä Washington Phillipsin viime vuosisadan alussa tekemässä Denomination bluesissa käydään läpi erilaisia sen ajan Amerikassa vaikuttaneita kirkkokuntia ja niiden painotuksia. Tässä ensisuomennoksessa ei oteta lähtökohdaksi eri kirkkokuntia tai herätysliikkeitä, vaan erilaiset asenteet ja suhtautumistavat uskonnollisuuteen lempeän huumorin sävyttämänä, alkuperäisen esikuvan hengessä.
Laulun suomennos syntyi syksyllä 2013, kun Tiina Ask etsi uutta materiaalia Vaeltajan tie -levylle yhdessä miehensä Hannes Asikaisen ja levyn kustantajan Aki Liukon kanssa. Levy julkaistiin 9.11.2014. Levy ja musiikkivideo on tehty yhteiskristillisessä hengessä kuin myös Tiina Askin esiintymisetkin.
Musiikkivideon julkaisu osui samaan aikaan ja aihepiiriin kuin luterilaisten piispojen julkaisemat kuusi teesiä kristittyjen yhteydestä - sattumaa tai ei, teema on silti ajaton.

 

Ei oo muuta kuin Jeesus (04:17)

säv.& san. Washington Phillips  ©CONEXION MUSIC LIMITED
suom. san. Tiina Asikainen
sov. Hannes Asikainen & The Great Old Band
Äänitys: Tapani Vaahervaara/Willowcape Oy
Miksaus: Esko Turpeinen/Moonstone Productions
Masterointi: Risto Ronkainen/RR-masterointi
Tuotanto: Aki Liukko/Aape Oy 2014
ISRC FI-GCV-14-00012

Tiina Ask & The Great Old Band: 
Tiina Asikainen, laulu
Hannes Asikainen, kitara
Eero Vuorinen, koskettimet
Reijo Parikka, basso
Juha Valkonen, rummut

Seuraa Somessa: