TIINA ASK - lauluntekijä

kuva Markku Tiitinen

"Elin aikuisena välillä kausia ilman elävää musiikkia, mutta pystyin silloinkin kirjoittamaan. Musiikin avulla sain runoja paremmin fyysisesti helpottavalta tuntuvan yhteyden tuntoihini. Tunteet ovat olleet minulle arvoitus, koetinkivi, tai sudenkuoppa - joskin myös siunauksen lähde.

Musiikillisina esikuvinani olen pitänyt kahta grand old ladya: Outi Müller (os. Terho) on artisti joka äänellään ja lauluillaan sytytti nuoruusvuosina ja herätti kaipuun musiikilliseen ilmaisuun. Toinen lady on Carole King. Muina vaikuttajina ovat varmasti Siionin virret, afrikkalainen virsilaulu, Jaakko Löytty, Pekka Simojoki - Anna-Mari Kaskinen ja Tarvo Laakso, aamu- ja iltavirret sekä lasten- ja koululaulut. Näitä kuulin ja lauloin kotona.

Tein Kivisydän-yhtyeenä singlen Miten löydän takaisin (v. 2008), mutta keikoista ja rohkaisevasta palautteesta huolimatta lauluni eivät lähteneet silloin lentoon. Keskityin perhe- ja työelämään sekä vanhan talon remontointiin ja seurakunnan luottamustoimiin. Lauloin kyllä, jos joku pyysi.

Kesäkuussa 2013 koin elämäni yllätyksen laulaessani naapurikirkon tilaisuudessa omia laulujani silloisen mieheni Hanneksen kanssa. Aki Liukko, countrymusiikin ystävä ja kuuntelija, vakuuttui kuulemastaan ja ehdotti levyn tekoa. Hänestä tuli levyn kustantaja, tukija ja primus motor, jonka vankan ja kärsivällisen, uupumattoman tuen ja kontaktien avulla saatiin perustettua The Great Old Band ja Vaeltajan tie - levy valmiiksi. Uusi laulu-ura lähti lentoon. Kaikki tuntui ihmelliseltä johdatukselta."