TIINA ASK - laulaja

Kuva: Markku Tiitinen

Tiina Ask (Asikainen, os. Seppänen s. 1975), laulaja - lauluntekijä, vietti varhaiset lapsuusvuotensa Swakopmundissa Namibiassa, mutta on kotoisin Kainuusta Hyrynsalmelta. Yli puolet elämästään hän on asunut nykyisellä kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä ja toistakymmentä vuotta Vaajakoskella.

Musiikin harrastamisen Tiina Ask aloitti kun perheeseen hankittiin piano - television sijasta. Kansalais- ja musiikkiopistot vaihtuivat yliopistoon, jossa Tiina Ask sekä aloitti ja keskeytti musiikkikasvatuksen opinnot - hukkasi musiikin merkityksen mutta säilytti runojen voiman - ja on etsinyt, löytänyt, luovuttanut ja taas uudelleen rohkaistunut oman musiikin tekemiseen viimeisten vuosien aikana.


Tiina Ask on kasvattaja ja opettaja, perheenäiti ja muusikko. Hänen nuoruuden kasvukumppaninaan on suomussalmelaissyntyinen mutta lappeenrantalaislähtöinen muusikko, kitaransoitonopettaja, kanttori ja muusikko Hannes Asikainen (Gospel Covertajat), joka on Tiina Ask & Great Old Bandin nokkamies konkarimuusikkojen herrasmiesten keskellä.