TIINA ASK - laulaja

Kuva: Markku Tiitinen

Tiina Ask (Asikainen), laulaja - lauluntekijä asuu Jyväskylässä. Hän vietti varhaiset lapsuusvuotensa Swakopmundissa Namibiassa, mutta on kotoisin Kainuusta Hyrynsalmelta.

Musiikin harrastamisen Tiina aloitti kun perheeseen hankittiin piano television sijasta. Jo ennen sitä oshiwambolaisen Memen hoitamana ja selässä kantamana Tiina sai musiikillisemotionaalisen kylvyn afrikkalaiseen lauluperintöön, jossa yhdistyivät kansanomaiset laulut ja monet luterilaiset virsimelodiat.

Kansalais- ja musiikkiopistot vaihtuivat yliopistoon, jossa Tiina Ask sekä aloitti ja keskeytti musiikkikasvatuksen opinnot - hukkasi musiikin merkityksen mutta säilytti runojen voiman - ja on etsinyt, löytänyt, luovuttanut ja taas uudelleen rohkaistunut oman musiikin tekemiseen viimeisten vuosien aikana.

Tiina Ask on kasvattaja ja opettaja, äiti ja muusikko. Hänen nuoren aikuisuuden kasvukumppaninaan oli suomussalmelaissyntyinen mutta lappeenrantalaislähtöinen muusikko, kitaransoitonopettaja, kanttori ja muusikko Hannes Asikainen (Gospel Covertajat), jonka osuus Vaeltajan tie -levyssä taiteellisena tuottajana oli keskeinen.