Vaeltajan tie

Levynkansi: Lari Kemiläinen

"Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua - ja jotain sinistä" 

The Great Old Band (Vaajakoski, Jyväskylä)  ammentaa vanhasta amerikkalaisesta gospelin juurimusiikista. Se yhdistyy suomalaiseen kansanomaisesti jazzahtavaan rytmimusiikkiin ja  lopputuloksena syntyy tasapainoiset, tyylikkäät ja  vahvat raamit Tiina Askin (Asikainen) yhtä aikaa helposti lähestyttäville, mutta teksteiltään syvällisille lauluille. Uudet laulut ovat jotakin toisenlaista suomalaisessa gospelmusiikissa: perinteistä ammentavaa mutta yhtaikaa sekä elämäniloista että kaihoisaa ilmaisua. 

"Vaeltajan tie" on v. 2013 perustetun, pitkän linjan muusikoista koostuvan yhtyeen The Great Old Bandin ensimmäinen julkaisu, jonka sisällöstä puolet on Tiina Askin lauluja ja loput ovat countryklassikoita viime vuosisadan varrelta uusin puhuttelevin tekstein: Autathan mua (Help me Lord), Taivaaseen (I'll fly away) ja Ei oo muuta kuin Jeesus (Denomination Blues) sekä Valoa nään (I saw the light) ja Oi nostathan (Higher Ground).

Tiina Askin  yhteislauluun kutsuvat laulut ovat saaneet aiemmin tunnustusta muutama vuosi sitten mm. Kirkkomusiikkiliiton hengellisten laulujen  ja Jyväskylän seurakunnan yhteislaulujen sävellyskilpailuissa. Tiina Askin (Asikainen) runoja on julkaistu Suomen Lähetysseuran Kauniiksi kutsutaan neitoa -kirjassa.

Tilaa levy täältä

Tiina Ask & The Great Old Band: Vaeltajan tie (2014) GC018

Tiina Asikainen, laulu

Hannes Asikainen, kitara

Reijo Parikka, basso

Juha Valkonen, rummut

Eero Vuorinen, piano


Levyllä vierailevat mm. Gospel Covertajat - taustalaulu, Tulus ja Vaajakosken Baptistiseurakunnan Gospelryhmä - kuorolaulu.


Tuotanto: Hannes Asikainen/GC - musiikki

Kustannus: Aki Liukko/Aape Oy

Sovitukset: Hannes Asikainen & The Great Old Band

Äänitys: Tapani Vaahervaara/Willowcape Oy

Äänitys ja miksaus: Esko Turpeinen/Moonstone Productions

Masterointi: Risto Ronkainen/RR-masterointi

Ulkoasu ja valokuvat: Lari Kemiläinen/Ideavuo

Jakelu: Aikamedia